24 Kasım 2019 Pazar

Evde Şarap Yapımı

Evde Şarap Yapımı

Evde şarap yapımı, oldukça kolay olsa da kendine göre zorlukları da vardır. Evde şarap yapmak ve onu mayalandırmak için bir çok işlemden geçer üzümler.  Şarap yapım süreci birincil mayalama, ikincil mayalama, durultma ve dinlendirme aşamalarından oluşmaktadır. Çoğu zaman şarabın türüne göre ve şarap yapanın tercihine göre  bu durum değişebilir. Şarap yapabilmek için en önemli altın kural şarap yapılacak üzümün türüdür. Olgunlaşmış ve rengi tam oturmuş siyah üzümler şarap yapabilmek için en uygun  üzümlerdir. Sofralık üzümle, şaraplık üzüm farklıdır. Sofralık üzümden de şarap yapılabilir fakat şaraplık üzüm bu iş için en uygun üzümler olacaktır. Şarap yapmak için bağın en güzel ve iri üzümleri seçilerek şarap yapma işine başlanabilir. Ayrıca güzel ve lezzetli bir şarap yapabilmek için mayalandırma işlemine ve saklama koşullarına çok dikkat etmeliyiz. Eğer şarap yapmak ile uğraşmak istemiyorsanız, iyişarap üzerinden şarap sipariş verebilirsiniz.

Evde Şarap Nasıl Yapılır?

Evde şarap nasıl yapılır, derseniz öncelikle iri ve olgunlaşmış üzümleri seçmelisiniz. Yıkamadan üzüm ezme işlemini gerçekleştirmeniz gerekecektir. Çekirdekleri ezmemeye özen gösterin çünkü bu çekirdekler şaraba acı bir tat vereceklerdir. Süzme işlemi yapılır ve mayalandırma işlemine geçilir. Kültür mayasıyla yapılacaksa eğer şarap mayşeye katılmış kükürt mayasının 1 gün bekletilerek etkisinin yitirmesi beklenir. Ertesi gün kültür mayası canlandırılarak mayşe alınır ve şaraba konulur. Mayalama işleminden sonra temiz şişelere konularak ısı, ışık ses gibi etkilerden uzakta yıllarca saklayabilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa